24 Temmuz 2012 Salı

Boşluk


Uzay... Berrak, bulutsuz ve ayın görünmediği bir gecede yukarı baktığımızdaki manzara... Tek kelime ile nefes kesici... Sadece kendi galaksimizdeki binlerce yıldızı çıplak gözle görebiliyoruz. Belki de çoğumuz için çok sıradan bir durum bu... Her gece görebildiğimiz binlerce yıldız...

Yıldızlar daire şeklinde olmalarına rağmen, yıldız şeklinde beş köşeli bir şekil çizen insanlık... Güneş dışında bize en yakın olan yıldızı merak ettiniz mi? En yakın yıldız yaklaşık 4.4 ışık yılı uzaklıkta... Işık yılı bize bir uzaklık hissi veriyor mu? Bu mesafe ne anlama geliyor? 

Saniyede 300,000 km hızla gidebilirsek yolculuğumuz 4.4 sene sürüyor... Sadece Samanyolu galaksisinde en az 100 milyar yıldızın olduğu tahmin ediliyor. Aradaki boşluğu hayal etmek bile zor... Bilim insanları 100 ila 1000 arası da Galaksi olduğu öngörüyorlar. Her yeni araştırmada bu rakamlar daha da artıyor... Bunların arasındaki boşluk daha da büyük olmalı...

Uçsuz bucaksız bu evrende, ufacık bir gezegende yaşamaktayız. Bakışlarımızı gökyüzden alıp yeryüzünde herhangi bir maddeye çevirelim. Önümüzde ne varsa, onun atomlarına bakıp içinde ne olduğunu bulalım: Bir Atoma baktığımızda gördüğümüz şey yüzde doksan dokuz boşluk! Elektron ışık hızı ile hareket ediyor ancak boşluktaki 'anti madde' diye tabir edilen boşluktan etkilenerek zikzaklar çiziyor. Mikro boyut, makro boyut ile çok fazla benzerlikler taşıyor.



Einstein'in ünlü formulü ne diyor? E = mc2 (Madde enerjidir...) 

Her şey farklı frekansta titreşen enerjiden oluşur ve her şey birbiri ile ilişki halindedir. Anti-madde ve madde, bir madeni paranın iki yüzü gibidir. Yaşam ile ölüm gibi...
Boşluktan ortaya çıkan enerji...


Biz hangi titreşimdeysek, ki beyin frekansımızı duygu ve düşüncelerimiz etkiler, benzer titreşimleri bize doğru çeker... Bu da bize dolaylı bir yaratım gücü verir. Tanrı'nın ruhundan aldığımız parçamız bu gücümüzü simgeliyor olabilir. Boşluk aslında boş değildir.

Eckhart Tolle'un boşluk ile ilişkilendirdiği 'hiç bir şey' kavramına bakalım:

I am no thing. [Ben hiç’im.]
I am nothing. [Ben hiçbir şeyim.]

Arasındaki fark: 'Ben hiçbir şeyim’ cümlesinde inkar ve olumsuzluk var.
'Ben hiç’im' ise bir durum gösteriyor. Varım ancak bir şeklim yok, ismim yok, geçici dünyada görünmeyen... İnsanlığın tarihinden beri yanlış kullanılmaya açık bir kelime: Ruh.


"Evrenin Ruhu"nun yazarı Kuantum Fizikçisi Fred Alan Wolf'a göre 'hiçbir şey' aslında boşluk değil, fizikçilerin boşluk hali adını verdiği değişken bir şey. Ona göre boşluk hali, köpükler çıkaran bir içecek gibi madde ve enerji püskürtür. Ruh da aynı şekilde ortaya çıkar.

BOŞLUK, BOŞLUK, 
BOŞLUK, evren %99 boşluk... Ne kadar çok boşluk var? Bir matrix'in içinde miyiz? Rüyada mıyız?

Kur’an’ın bir ayetinde geçen cümle ilgi çekicidir:
Dünya hayatı bir oyun ve eğlenceden başka bir şey değildir”.

Bu boşluk Tanrı'nın bize bahşettiği tuval, ve bizler dileğimiz resmi çizebiliriz... 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder