20 Haziran 2012 Çarşamba

Gizli Silahınız: Öğle Yemeği



En iyi satıcılar, iş adamları müşterileri ile ilişki kurmak veya bir işi bağlamak için öğle yemeği silahını kullanırlar. Müşterileri öüle yemeği için dışarı çıkarmak, savunma yapan askeri kalesinden çıkarmak gibidir. Ofis dışında gereksiz telefonlar ve diğer iş arkadaşlarından uzakta bir rahatlama gelir.


Bunun bariz olduğunu düşünebilirsiniz. Bakın Zihinsel araştırmalar neler bulmuş?
Yale’deki araştırmacılar iki grup öğrenciyi teste tabi tuttular. Bir grup yemek yiyerek, bir grup da yemeksiz okuma yaptılar. Yemek yiyen öğrencilerin okudukları hakkındaki yorumları diğer gruba göre bariz bir şekilde daha olumluydu.


Bu basit deney, daha birçok benzerleri gibi, ortamdaki olumlu bir etkenin tutumumuzu değiştirebileceğini gösteriyor. İyi haber getirenler, neşeli olanlar genellikle daha çok sevilirler.

Üç Fayda

Müşterinizi yemeğe çıkardınız: 
- Güzel bir yemek, sizi daha ikna edici yapacaktır.
- Öğle yemeği sizin daha sosyal ilişki kurmanızı sağlayacaktır.
- Zihinsel araştırmaların sonuçlarına göre bilinçaltından, siz yemek ısmarladığınız için karşı taraf size karşılığında bir iyilik yapma eğiliminde olacaktır.


Bu faydalara basit bir öğle yemeğinde ulaşabilirsiniz:

1. İş dışında konulardan konuşarak başlayın; futbol, hava, aile vs. Özellikle ortak noktalar bulmak önemli. İç karartıcı konulardan uzak durun.
2. Yemek sırasında beraber çalışmak veya o işi bağlamanın en önemli ve fayda sağlayıcı faktörlerini vurgulayın.
3. Yemeğin sonlarına doğru teklifini sunun...

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder