27 Eylül 2012 Perşembe

Antagonism Yasası


Stefano D'Anna, Tanrılar Okulu kitabında bahsettiği en önemli kavramlardan biridir "Antagonism"... Çinlilerin antagonism için kullandıkları işaret ise zıtlığı anlatır; dövüşe hazır iki savaşçı gibidir...

Antagonist, size karşı olan kişi veya düşman olarak tanımlanabilir. Size zıt olandır... 
Devamlı şikayet ettiğimiz trafik, patronumuz, eşimiz, sevgilimiz, işte veya günlük yaşamda karşımıza çıkan kişiler, hava, hastalık veya zaman...

Hayatımızdaki her olay, her kişi bizim için vardır. 
Hiçbir olay ve kişi iyi veya kötü olarak nitelendirilemez. Bu tamamen kişinin o olayı veya kişiyi nasıl gördüğü ile ilgili bir durumdur. Biz, karşımıza çıkan kişilerden veya olaylardan gerekli mesajı alamadığımız zaman, bu olaylar tekrar tekrar başıma gelmeye, benzer kişilerle tekrar tekrar karşılaşmaya devam ederiz. Mesajı bulmak yetmeyebilir, bazı durumlar da ise gerekli aksiyonları almamız şart olabilir.

Bu olaylar ve kişiler bizim dönüşmemiz ve öz-varlığımızı hatırlamamız için hizmet ederler. Bu durumda olaylara ön-yargılı ve tepkili bakmayıp, gözlemleyerek sağduyuyla bakmak için çalışmak gerekebilir.



"Antagonistten korkma! 
Onun korkunç maskesinin altında bizim en büyük yandaşımız ve en sadık hizmetkarımız bulunur.
Duyduğun ses, içinde taşıdığın Antagonisttir.
Her şey, en basitten en karmaşığa, bir insandan bütün bir uygarlığa kadar, gelişme yolundaki her organizma, ‘görünüşte’ zıt bir güçle, kuvvet ve kapasite bakımında bakımından, kendi projesine eşdeğer bir düşman gücüyle karşılaşır.
Dünya bir sonuçtur... senin ‘düş’lerinin olduğu kadar kabuslarının da bir yansımasıdır. Cennet de olabilir, cehennem de. Nerede ve nasıl yaşamak istediğine sen karar vereceksin.
Antagonistin, merhametsizliğinin altında gizlenen tek ve yegane amaç, senin zaferindir. Antagonist, senin ‘düş’ünü gerçekleştirmene yarayacak bütün yöntem ve araçlara sahiptir... O, sana başarıya giden en kestirme yolu gösterir. Yeryüzünde hiç kimse seni düşmanından daha çok sevemez. Dışımızdaki düşmanı bağışlamak, binlerce yıllık bir kibrin ve bir anlama yetersizliğinin bildirgesidir. 
Tek düşmanın senin içindedir. Dışarıda, ne sana zarar verebilecek, ne de bağışlaman gerekecek bir düşman vardır. Antagonist senin en değerli yandaşındır. Kendini geliştirmen, mükemmelleştirmen ve bütünleştirmen için bir araç; Oluşun yüksek bölgelerine erişmek için yegane anahtardır."
[Tanrılar Okulu]

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder