6 Aralık 2013 Cuma

Lovelace

Her saniye yaklaşık $3000 harcanıyor...
Her saniye yaklaşık 30,000 kişi izliyor...
Her 33 dakikada yeni bir içerik oluşturuluyor...
Yıllık ciro $100 milyar doların üzerinde...

Hangi sektör bu? Hangi şirket?


Cevap, bir çok ülkenin veya firmanın yaptığı cirodan kat ve kat daha fazla ciroların döndüğü pornografi endüstrisi... İnsanlar neden kendinin yer almadığı ve büyük bir olasılıkla yer almayacağı bir cinsel birleşmeyi izler?

Bilinçaltımız yargılamaz, sorgulamaz; ne verirseniz onu alır... Hatta orada olduğunu zanneder... Adrenalin artar ve suni bir bir keyif alır zihin... Eğer kendinizi zihninizle tanımlıyorsanız onun esiri olursunuz. Bu kendini duygu ve düşünceler ile kendini tanımlamaktır. En popüler duygular ise arzu, şehvet, şiddettir... İçinde sevgi dışında bol bol bu duyguları kullanan bu içerikler, siz farkında olmasanız bile bilinçaltınızı tetikleyecektir. Maliyetlerin de fazla olmayan bu sektörden kimler besleniyor?


Lovelace filmi, 1972 senelerinde bu sektörde çok meşhur olmuş, kendisi $1250 kazanırken filmi $600 milyon dolar ciro yapmış gerçek adı Linda Susan Boreman olan kişinin gerçek hikayesini konu alıyor. Yayın evi kitabı piyasaya sürmeden önce kendisini yalan testinden bile geçirmiş.

Linda nasıl böyle bir hayatı seçmiş?


Linda, 21 yaşına kadar bakire kalmış, son derece baskıcı bir Katolik anneye ve evde etkisiz eleman gibi olan babaya sahip bir gençtir. Linda bir süre sonra tanıştığı Chuck ile evlenir. Chuck onu para için hem satar hem de filmlerde oynamaya zorlar. Onun sahibi olduğunu düşünür ve gerektiğinde ona şiddet uygular.

Bu durumdan kurtulmak için eve dönen Linda, annesi ile konuşur. “Evli bir kadının kocasından ayrı kalması nasıl görünür?” diye onu reddeder. Şiddete maruz kaldığını anlattığında bile kızının bu durumu hak edecek bir şeyler yaptığı varsayımında bulunur. Kızının bir kaç gün bile kalmasına izin vermez. Ona Katoliklerin boşanmak gibi bir seçeneği yoktur.


İşin ilginç kısmı annesinin kızına hamile kaldığında evli bile olmamasıdır ve o dönemde çok acılar içerisinde kalmış olduğudur. Sharon Stone’un başarılıyla oynadığı anne bu acılarını, hayata olan küskünlüğünü kızına aksettirmektedir. Kızının aldığı temel inanç 'hayat acı çekmektir' ve 'evlilikler mutlu olamaz'.

Çocuklar ya aileleri gibi (bazen tam tersini) yapar, ya da onlar için yaparlar.
Bilinçaltından anne babalarına onların istediği gibi yaparsam onlara haksız olduklarını göstermiş olurum düşüncesi de bunu destekler.

Chuck’ı suçlamak işin kolay tarafı, tiyatronun görünen tarafı...

Ailesinin tavrı ve bu filme $600 milyon akıtan zihin yapısı, daha kaç tane Linda çıkartacak? 
Linda en sonunda Chuck’ı terk eder, evlenir, anne olur, hayatı hakkında bir kitap yazar... Kendi olmayı seçer...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder