20 Aralık 2013 Cuma

Breathe In


Devamlı fotoğraf çektiririz... Özellikle de arkadaşlarımızla ve ailemizle... Gittiğimiz yerden ziyade kendi fotoğraflarımızı... Herkes gülümser ve  maymunluklar yapar... 
Hadi bir joker gülümse... Tamam işte! Fotoğraftaki bedenlerin ruh halleri gözükmez olur... 

Acaba fotoğraflarda bile nasıl hissettiğimizi gören var mı?


Breathe In filminin adı 'Nefes Almak'... Filmin kahramanı Keith, dışarıdan mutlu görünen bir ailenin müzik öğretmeni olan babasıdır. Eşi çok baskındır. Asla öğretmen olmak istememesine rağmen para kazandığı işi olarak gördüğü şeyi yapar. Hayali bir orkestrada çello çalmaktır. Keith gerçekten nefes almamaktadır, kendini sınırlandırılmış ve kapana kısılmış hisseder.

                              “Korkunun seni yönetmesine izin verme.”

Altı aylığına İngiltere’den değişim öğrencisi olarak Sophie gelir. Keith’in içindeki boşluğu dolduran, ona aynalık yapan biri olur Sophie... “Neyi seçtiğinin farkında olmasın. Seçmediğim şeyleri yaptığım bir yerde yaşamak istemiyorum... Babam hiçbir zaman yapmak istediklerini yapmadı” gibi cümleler kurarak Kieth’le yakınlaşan Sophie aileyi şöyle bir sarsar... Kieth ne seçecektir?..

Genç yönetmen Drake Doremus, kendi yazdığı filmi yönetmiş. Daha önceki keyifli yapımı Like Crazy’de de genç İngiliz oyuncu Felicity Jones ile çalışmış. Birbirine aşina yönetmen ve oyunculardan güzel işler çıkıyor...

                    “Çoğu insan kendisini becerir...” 
Ayaklarınız işe giderken geri geri mi gidiyor? Hafta sonu kalktığınızda enerjik, hafta içi de ölü gibi mi oluyorsunuz? Siz neleri seçiyorsunuz? Bahaneler zihninizden mi geliyor, kalbinizden mi?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder