24 Ekim 2012 Çarşamba

300 Spartalı


300 Spartalı’nın kahramanlık hikayesi Zack Snyder yönetmenliği ile müthiş bir görsel şölene dönüşmüş. Filmin müzikleri sizi havaya sokmaya, filmle bütünleşmenizi sağlıyor. Zack Synder Sucker Punch’da da sıradışı görselliği müziklerle birleştirmeyi başarmıştı.
Şimdilerde ise Christopher Nolan ile son Superman filmi olacak ‘Men of Steel’ da çalışıyorlar. 

Gelelim filmin konusuna... Dönemin en büyük ve deşhet saçan Pers İmparatorluğu Horasan’dan Mısır’a, Anadolu’dan Trakya’ya kadar topraklarını genişletmiş, gözünü Yunan Aşiretlerine dikmiş. 

Sparta Kralı Leonidas (Gerard Butler), 300 ‘mesleği’ Savaşçı olan Spartalı’yı alıp dar bir geçit olan Thermopylae’de dev Pers ordusunu ölüme dek savaşarak ağır kayıplar verdirerek özgürlüklerini Pers İmparatoru Xerxes tekliflerine tercih ederler.Bu fedakarlık, daha sonra Pers’lerin yenilgisine sebep olacaktır.

Kraliçe Gorgo’yu canlandıran Lena Headey güzelliğinin yanında rolü icabı Sparta’lıların kadınlara verdiği önemi sergiliyor. Lena Headey’i Terminator: The Sarah Connor Chronicles dizisinde Sarah Connor’dan hatırlarsınız.

Prometheus, A Dangerous Method, X-Men: First Class, Jane Eyre filmlerindeki önemli rollerde oynayan Michael Fassbender filmde diğer dikkat çekici oyunculardan.

300: Rise of an Empire yeni film 2013’de yolda...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder